Ανοικτό γράμμα προς κάποιους Ακελικούς


Θα μπορούσε να εκλεγεί ο Σταύρος Μαλάς αν το ΑΚΕΛ έβαζε σε μια τάξη όλους αυτούς που εκφράζουν ακραίες θέσεις. Παρόλα αυτά δεν το έκαμε και έχασε τις εκλογές. Διότι για να εκλεγεί κάποιος ΠτΔ χρείαζεται να σχηματιστεί πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του και να πάρει ψήφους πέραν του κόμματος που τον στηρίζει. Και τούτες οι σκοταδιστικές απόψεις και οι ακραίες θέσεις που εκφράζετε μέρα νύκτα μέσα στο φβ και φαντάζομαι και στην πραγματική σας ζωή, απωθούν όλο εκείνο τον κόσμο που δεν τις συμμερίζεται. Πάρα πολύς κόσμος έγραψε για τούτο, ότι παρά τις ιδεοληψίες καλύτερα την αναξιοπιστία.
Προκαλείτε απίστευτη ζημιά με τα ερωτοτροπήματα σας με ότι πιο ακραίο και σκοτεινό υπάρχει. Διότι είναι ΠτΔ που πήγαμε να εκλέξουμε και όχι αρχηγό ένοπλου αγώνα. Κάποιος από τις τάξεις του ΑΚΕΛ να παρέμβει. Ο Σταύρος Μαλάς είχε το προφίλ του μετριοπαθή ηγέτη με επιστημονική κατάρτιση. Αυτό έπρεπε να αντικατοπτρίζεται και στους βασικούς του υποστηρικτες, ώστε να έχει επικοινωνιακά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από μόνη της η είκονα του υποψήφιου δεν είναι αρκετή για να πείσει και αυτό φάνηκε στην πράξη. Διότι πέραν του ρομαντισμού και της παράδοσης, ορισμένες θέσεις αμφισβήτησης της δημοκρατίας ή του καπιταλισμού πείθουν τελικά μόνο τον εαυτό σας και θρέφουν τις ιδεοληψίες σας. Κανένα άλλο δεν πείθουν. Και αν ακόμα δεν το πιστεύετε αυτό, μπορείτε να κατεβάσετε μια ριζοσπαστικού τύπου υποψηφιότητα την επόμενη φορά για να το διαπίστωσετε.
Μάλιστα έχει κόσμο που λέει οτι τον «πιάνει» η αναφυλαξία. Και μη νομίζετε ότι ο κόσμος που δεν πάει να ψηφίσει θέλει να ακούσει ακραίες ιδέες για να σηκωστεί από τον καναπέ. Ούτε η πλειοψηφία των Ε/κ επιθυμεί να ταυτιστεί με τον Καντάφι ή τον Άσαντ και να βάλει κάποιο σαν αυτούς πάνω στο κεφάλι του. Η πλειοψηφία των εν δυνάμει ψηφοφόρων ενός υποψηφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας είναι άνθρωποι μετριοπαθείς με δυτική μόρφωση. Και νοιάζονται για τα βασικά όπως ειναι ο μισθός, η σταθερότητα στη δουλειά και η εξασφάλιση ενός βιώσιμου τρόπου ζωής μέσα σε συνθήκες ασφάλειας. Και δεν είναι ο Καντάφι μέσα στο μυαλό τους. Δεν θέλουν τους γραφικούς δικτάτορες και τα μεγαλόσχημα λόγια. Θέλουν νούσιμους, μετριοπαθείς και αποτελεσματικούς ηγέτες με ευρωπαϊκό προφίλ, οι οποίοι θα δώσουν πρακτικές λύσεις σε πραγματικά, καθημερινά προβλήματα. Και η Αριστερά καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις σε όλα εκείνα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του σήμερα. Μιλούμε για Ευρωπαίους πολίτες που θέλουν να δουν τα εισοδήματα τους να αυξάνονται και την Κύπρο να αναπτύσσεται.

Υ.Γ.: Όπως η Δεξιά καταντά γραφική λόγω του εθνικισμού και καλείται να τον αποβάλει έτσι και η Αριστερά καταντά γραφική λόγω του ριζοσπαστισμού και καλείται να τον χαλειναγωγήσει.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s