Συρία: Οι δυτικοί αναλαμβάνουν πολιτική δράση


Τώρα πήραν το πάνω χέρι οι δυτικοί και στην πολιτική κουμάντο κάμνει αυτός που παίρνει την πρωτοβουλία και καθορίζει τις εξελίξεις. Και νομίζω ότι θα δούμε αλλαγή του σκηνικού και τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τον Άσαντ.
Οι δυτικοί δεν θα σταματήσουν εδώ. Και ο Άσαντ δεν πρόκειται να επιβιώσει αν έκαμε το λάθος και έριξε χημικά και το επιβεβαιώσουν οι έρευνες του ΟΑΧΟ.
Μετά την επίδειξη ισχύος οι δυτικοί θα αυξήσουν τις πολιτικές πιέσεις προς όλες τις πλευρές για τελική λύση στο συριακό. Ήδη συντονίζουν τις κινήσεις τους και αύριο έχουν συνάντηση για να ετοιμάσουν τα επόμενα τους βήματα.
Και όπως φαίνεται ούτε η Ρωσία έχει όρεξη να συνεχίσει τον πόλεμο στη Συρία. Μόνο το Ιράν και η Χεζπολάχ αντιστέκονται σθεναρά στην ιδέα της αποχώρησης του Άσαντ και δε νομίζω ότι θα καταφέρουν. Μάλλον θα συλληφθεί για εγκλήματα πολέμου και η Ρωσία απλώς θα προσπαθήσει να διασώσει τα συμφέροντα της στη Συρία.
Βέβαια η νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο εσωτερικό της Συρίας θα είναι ο προπομπός μεγάλων αλλαγών που θα ακολουθήσουν όπως είναι ας πούμε η στροφή προς την Δύση.
Μόνο αν η Ρωσία πάρει ξανά τον έλεγχο στα χέρια της, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των ερευνών για την χημική επίθεση, έχει πιθανότητες ο Άσαντ να επιβιώσει πολιτικά. Όμως ο πόλεμος θα συνεχίσει και τα ανθρώπινα θύματα θα αυξηθούν…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s