Γιατί δυναμώνει το ΕΛΑΜ


Κάποιοι διερωτούνται γιατί μέρα με τη μέρα δυνάμωνει το ΕΛΑΜ. Η απάντηση είναι πανεύκολη. Δυναμώνει διότι τα σχολεία καλλιεργούν τον εθνικισμό, ενώ τα παραδοσιακά κόμματα και τα ΜΜΕ έχασαν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Έτσι το ΕΛΑΜ ως εθνικιστικό και αντισυστημικό κόμμα βρήκε πρόσφορο έδαφος.
Εσείς δηλαδή θεωρείτε σωστό δύο πολιτικοί που είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλοκή στην προσπάθεια θεσμοθέτησης του ΓεΣΥ να αποκτήσουν συμφέροντα και να εμπλακούν στην εισαγωγή και τη διανομή φαρμάκων με σκοπό την επίτευξη κέρδους; Σε καμία δυτική δημοκρατία δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτή και να θεωρηθεί ηθικά σωστή αυτή η διαπλοκή. Κάτι παρόμοιο έγινε και στην περίπτωση του Συνεργατισμού. Αρχοντοχωριάτες πολιτικοί που είναι διψασμένοι για χρήμα και πολιτικά ανήθικοι, εκμεταλλεύονται την ιδιότητα τους για προσωπικό όφελος. Τούτο κι αν είναι πολιτική αλητεία. Είναι εμπαιγμός της κοινωνίας. Κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος στην κατηφόρα.
Λυπάμαι που θα το πω τούτο και θα στεναχωρήσω παλιούς συνεργάτες και άλλους δημοσιογράφους, η κατάσταση ξέφυγε και όποιος ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι συνένοχος.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους έχουν καθήκον να ενημερώνουν το κοινό. Ούτε ο μισθός, ούτε και τα συμφέροντα της εργοδοσίας δικαιολογούν τη σιωπή και το συμβιβασμό με τούτη την κατάσταση. Υπάρχει η επιλογή της παραίτησης και η αλλαγή επαγγέλματος για όσους έχουν στοιχειώδη ηθική. Για όσους δεν έχουν σκοπό να συμβιβαστούν και να γίνουν καραγκιόζηδες του κάθε πολιτικάντη. Η ενημερωδιασκέδαση, η κατασκευή συναίνεσης στην κοινωνία, η καλλιέργεια του εθνικισμού και όλη αυτή η υποκρισία σας καθιστά συνυπεύθυνους.
Το ίδιο ηθικό δίλημμα ισχύει και για τους πολιτικούς που ανέχονται την αυτοαπαξίωση και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται μέσα σε κόμματα που στα χέρια κάποιων ανήθικων και αδίστακτων πολιτικών ανδρών κατάντησαν εργαλείο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Δεν υπάρχει δικαιολόγια για κανέναν.
Όπως δεν υπάρχει δικαιολογία για τον οποιοδήποτε πολίτη που γνωρίζει για κάποιο έγκλημα και σιωπά. Και πλέον μιλούμε για περίπτωση υπόθαλψης εγκληματία.
Και αυτή όλη η κατάσταση είναι η μαγιά του φασισμού, το πρόσφορο έδαφος για την περαιτέρω ενδυνάμωση του ΕΛΑΜ. Μέσα σε παρόμοιες συνθήκες απαξίωσης των κομμάτων εμφανίστηκε ο φασισμός και ο ναζισμός.

Σχολιάστε