Θα ψηφίσω Σταύρο Μαλά


Άλλαξα γνώμη και στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές αντί της αποχής ή του λευκού θα ψηφίσω τον Σταύρο Μαλά.

Ο λόγος είναι το κυπριακό και η υπεύθυνη στάση που τηρεί το ΑΚΕΛ. Το κόμμα αυτό ειναι η φωνή της λογικής σε ότι αφορά το κυπριακό πρόβλημα. Ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε σε περίοδο προεκλογικής εκστρατείας τοποθετείται με τρόπο υπεύθυνο και εκφράζει σωστές θέσεις.

Φυσικά και δε θα επηρεάσει τη ψήφο μου το θέμα της οικονομίας. Δε θα επηρεάσει τη ψήφο μου διότι γνωρίζω εκ πείρας ότι σε μια ημικατεχόμενη χώρα δε μπορείς να πετύχεις τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης. Σε μια εκλιπούσα Δημοκρατία δεν μπορούν να τεθούν οι βάσεις για μια σταθερή και μακροχρόνια ανάπτυξη. Αντίθετα σε ένα μη κανονικό κράτος ενδημεί η διαφθορά και κυριαρχούν τα αρπακτικά.

Ως εκ τούτου, το κυπριακό πρόβλημα αποτελεί το πρώτο με διαφορά ζήτημα που με απασχολεί και είναι αυτό που θα καθορίζει τη ψήφο μου σε όλων των ειδών τις εκλογές μέχρι την επίλυση του. Και πάντα θα στηρίζω και θα επιβραβεύω αυτόν ή αυτήν που θα εκφράζει με συνέπεια σωστές θέσεις στο κυπριακό.

Και η υπεύθυνη στάση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσωπου του ΑΚΕΛ και οι θέσεις που εξέφρασε σε τηλεφωνική του παρέμβαση στους 101.1 FM, προχθές το πρωί, στο θέμα που προέκυψε με την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει συντεταγμένες στον ΟΗΕ για οριοθέτηση ΑΟΖ βορείως της Κύπρου, με έπεισαν ότι το κόμμα αυτό χρειάζεται την στήριξη όλων των γνήσιων επαναπροσεγγιστών.

Ο κ. Λουκαΐδης ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος κόμματος ή υποψηφίου προέδρου που τόλμησε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και διερωτήθηκε σε τι θα βοηθήσει αυτή η απόφαση, εκτός από το να εντείνει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Και υπενθύμισε τα λόγια του Γκουτέρες οποίος κάλεσε τις πλευρές, να συμβάλουν σε μια προσπάθεια δημιουργίας θετικού κλίματος.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το εθνικιστικό βουητό και την έκφραση ακραίων θέσεων στο κυπριακό, τα λόγια του κ. Λουκαΐδη μου προκάλεσαν τεράστια αίσθηση και έντονο προβληματισμό. Αμέσως αντιλήφθηκα ότι τελικά μόνο το ΑΚΕΛ τηρεί υπεύθυνη στάση στο κυπριακό.

Συνειδητοποίησα ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα στείλει λανθασμένα μηνύματα στη διεθνή κοινότητα, θα μας απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τον στόχο της λύσης και θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στο τόπο. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα αποτελεί βιασμός της κοινή λογικής και ανεύθυνη στάση. Σταύρο Μαλά, λοιπόν, στις προεδρικές εκλογές του 2018.

————–

Ηχητικό με τις δηλώσεις του Γιώργου Λουκαΐδή για το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ βορείως της Κύπρου: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=541311526219062&id=182824862067732

Σχολιάστε